BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Božić – blagdan radosti i mira!

Otajstvo rođenja Gospodina našega Isusa Krista podsjeća nas na Božju sebedarnu ljubav koja se očitovala na jasan i nedvosmislen način – Onaj kojega čitav svemir ne može obuhvatiti uzima naše ljudsko tijelo i postaje Emanuel – S nama Bog. Božić nas sve raduje upravo jer osjećamo u dubini svoga bića, možda katkada i nesvjesni, kako je to blagdan i našega dostojanstva. U mukama i borbama života, u svim negativnostima i ispraznostima Bog nas poziva da svoj pogled upravimo k betlehemskoj štalici i tamo susretnemo Onoga koji se iskrenim dječjim osmjehom osmjehuje onima koje voli. Sin Božji se utjelovio kako bismo ga srcem prihvatili a ne silom, prijetnjom ili strahom.

   O drugom Njegovu dolasku pred njim će se prignuti svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika i svaki će jezik priznati da je Krist Gospodin – uči nas Sveto pismo. A prvi Njegov dolazak kojemu se na poseban način radujemo o Božiću jest bio događaj ljubavi: Presveta Bogorodica je osjetila majčinsku ljubav; sv. Josip očinsku, pastiri i kraljevi bratsku. Svako dijete došavši na svijet donosi ljubav i radost.

Znamo kako se mnogi ljudi koji su otišli raznim krivim putevima obrate i mijenjaju pogled upravo kad u svojim rukama drže novorođenče kojemu su otac ili majka. Novorođenče izmamljuje osmijeh žalosnima, razočaranima, napuštenima, onima koji su pritješnjeni životnim problemima…dopustimo braćo i sestre da i mi prepoznamo Krista u jaslicama i da nas taj dječji osmjeh Onoga koji nas ljubi više negoli itko na svijetu razveseli, da srca naša ispuni mirom i blagoslovom.

Svoj braći kršćanima i svim ljudima dobre volje čestitam svetkovinu rođenja Gospodina našega Isusa Krista te molim Njegov blagoslov i mir za svakoga čovjeka – sretan i blagoslovljen Božić!

Dejan Ilić, upr. župe