Župa Rođenja Blažene Djevice Marije, Kruševica

Župa Rođenja Blažene Djevice Marije, Kruševica

Župna crkva Rođenja Blažene Djevice Marije građena je u prvoj polovici 19. stoljeća (prilikom rušenja pronađeni su novčići s otisnutom godinom 1813.). Godine 1919. Kruševica je postala samostalnom kapelanijom, a župa je ustanovljena 1930.

gallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallery

Župne obavijesti 08. 07. 2024.

nedjelja
18:00h

Sv. Misa, Župna crkva

ČETRNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU B
PRO POPULO(Za narod)
Izdvojene obavijesti
Spremanje crkve:
KRUŠEVICA: PREMA DOGOVORU SLAVONSKI ŠAMAC:PREMA DOGOVORU
RAD ŽUPNOG UREDA
ŽUPNI URED NE RADI OD 01.SRPNJA DO 20.SRPNJA(GODIŠNJI ODMOR).ZA SVE POTREBE HITNIH SLUČAJEVA JAVITE SE NAŠIM ZVONARIMA.
TAMBURAŠKI ORKESTAR „RAPSODIJA“ IZ SEMELJACA
TAMBURAŠKI ORKESTAR „RAPSODIJA“ IZ SEMELJACA ORGANIZIRA DONACIJSKI KONCERT 11.7.2024. U 20 SATI, VRT ARKANĐELA RAFAELA, OBITELJSKI CENTAR DJOS U LOPAŠIĆEVOJ ULICI U SL. BRODU. ULAZNICE PO CIJENI OD 10€ MOŽETE NABAVITI NA DAN KONCERTA OD 17 SATI. SVOJOM DONACIJOM PODRŽAVATE RAD SAVJETOVALIŠTA DJOS I UDRUGE HRVATSKO DRUŠTVO BRAČNIH I OBITELJSKIH SAVJETOVATELJA .
BRAČNO I OBITELJSKO SAVJETOVALIŠTE DJOS
BRAČNO I OBITELJSKO SAVJETOVALIŠTE DJOS ORGANIZIRA 2. CIKLUS PSIHOSOCIJALNIH RADIONICA ZA DJECU U DOBI 7-10 GODINA. RADIONICE ĆE SE ODRŽAVATI  5 SUBOTA U PRIJEPODNEVNOM TERMINU. RADIONICE SU BESPLATNE, ALI JE POTREBNA PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE. VIŠE O RADIONICAMA POGLEDAJTE NA PRIGODNOM PLAKATU NA OGLASNOJ PLOČI I VRATIMA KATEHETSKOG CENTRA ŽUPE GOSPE BRZE POMOĆI.
MISNE NAKANE-HRVATSKA BISKUPSKA KONFENRENCIJA
NA SVOM PLENARNOM ZASJEDANJU U ZAGREBU 06.LIPNJA 2024. DONIJELA JE ODLUKU O PROMJENI VISINE IZNOSA MISNOG PRILOGA ZA POJEDINAČNA SLAVLJA TE ZA SVETE MISE GREGORIJANE. OD 01.SRPNJA NA ČITAVOM PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE,PA TAKO I NA PODRUČJU ĐAKOVAČKO OSJEČKE NADBISKUPIJE,IZNOS MISNOG PRILOGA IZNOSITI ĆE 10,00 EURA. NOVČANA NAGRADA ZA NIZ OD 30 SV.MISA GREGORIJANA IZNOSIT ĆE 400 EURA.
PUT U TAIZE U FRANCUSKOJ:
• OVOG LJETA OD 02. DO 11. KOLOVOZA 2024. GODINE PLANIRA SE ODLAZAK MLADIH S PODRUČJA NAŠE NADBISKUPIJE U TAIZE U FRANCUSKOJ.PUT ORGANIZIRA NAŠA NADBISKUPIJA I NAJVEĆIM DIJELOM POKRIVA TROŠKOVE PUTOVANJA I SMJEŠTAJA. PREDNOST IMAJU MLADI.OSOBE STARIJE OD 35 GODINA I OBITELJI TREBAJU SE DIREKTNO PRIJAVITI U TAIZE,HTTPS://WWW.TAIZE.FR/HT_ARTICLE15414.HTML. ZAINTERESIRANE MLADE MOLIM DA SE PRIJAVE U ŽUPNI URED!ZAINTERESIRANE MLADE MOLIM DA SE PRIJAVE U ŽUPNI URED!
HVALA NA DARU ZA CRKVU:
HVALA NA DARU ZA CRKVU: OBITELJI NN 50€
Ime događaja
Nema opisa


Pošalji molitvenu nakanu

Pošalji upit župnom uredu


Informacije o župi

Župnik
Mihael Mađarević
Adresa
Trg Stjepana Radića 1
35220 , Kruševica
Broj telefona
035 473 100
Email
zupa.krusevica@gmail.com facebook Župa rođenja Blažene Djevice Marije Kruševica

Pomozi župi Rođenja Blažene Djevice Marije, Kruševica

Doniraj novac za župu Rođenja Blažene Djevice Marije, Kruševica.

Doniraj