Župa Bezgrešnog Srca Marijina, Slavonski Brod - Budainka

Župa Bezgrešnog Srca Marijina, Slavonski Brod - Budainka

Župa Bezgrešnog srca Marijina u Slavonskom Brodu osnovana je dekretom Biskupskog Ordinarijata u Đakovu, dana 22. siječnja 1991. godine pod brojem 368/l991.g., a potpisao ga je blagopokojni biskup đakovački i srijemski mons. Ćiril Kos. Osnivanje župe pokrenuo je tadašnji župnik u Brodskom Varošu preč. Stjepan Sokolović.


Župne obavijesti 08. 07. 2024.

ponedjeljak
08:00h

Sv. Misa, Župna crkva

Svagdan
+Jure Krznarić; MV. Za obraćenje
utorak
08:00h

Sv. Misa, Župna crkva

Marija od Propetog Isusa Petković, spomendan
+Antun Brdarević; MV. Zahvala za ozdravljenje
srijeda
08:00h

Sv. Misa, Župna crkva

Svagdan
+Ankica +Željko Labaš
četvrtak
08:00h

Sv. Misa, Župna crkva

Sveti Benedikt, opat, zaštitnik Europe
Za Zdravlje
petak
08:00h

Sv. Misa, Župna crkva

Svagdan
+Šimica +Ivo +Anto +Pero Beljan; MV.+Josip Bićanić
subota
08:00h

Sv. Misa, Župna crkva

Majka Božja Bistrička
+Vladimir Marić
nedjelja
08:30h

Sv. Misa, Župna crkva

PETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU
+Ana +Stjepan Gelemanović
10:30h

Sv. Misa, Župna crkva

PETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU
Za župljane
19:00h

Sv. Misa, Župna crkva

PETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU
+Adam Jozić
Izdvojene obavijesti
SVETE MISE
Od sutra, 8. srpnja su svete mise radnim ranima ujutro u 8 sati. Nedjeljne kao i do sada: 8.30; 10.30 i 19.00. Katolici su dužni ići svake nedjelje, redovito na svete mise gdje god se nalazili. Nedjelja je Dan Gospodnji.
LJETOVANJE U ZATONU
Približava se 30. srpanj, odlazak naših ministranata i malih pjevača na more. Pozivam sve koji nisu uplatili cjelokupan iznos da ga ovih dana uplate. Imat ćemo jedan sastanak i dogovor prije polaska.
GOSPA BRZE POMOĆI
Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći se u ponedjeljak, 8. srpnja. Misna slavlju su u: 7, 9, 11, 17 i u 19 sati. Središnje hodočasničko slavlje s početkom u 11 sati predvodi Vjekoslav Meštrić, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zagrebu.
POZIV MLADIMA ZA PUT U POLJSKU
U Poljskoj (predgrađe Varšave) se održava Festival mladih od 21. do 26. kolovoza 2024. Putuje se s malim autobusom od 20 mjesta. Svaki putnik sudjeluje u pokrivanju troškova putovanja i smještaja sa 100€. Smještaj je u sobama s 2-3 kreveta. Prijave su na tel. 092 139 9606 (Ivan Vuković). Pozvani su mladići i djevojke od 17 do 22 godine. Prijave i uplate što prije dok se ne popune sva mjesta. Festival se održava preko 20 godina.
KONCERT BRAČNIH I OBITELJSKIH SAVJETOVALIŠTA
Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije organiziraju donacijski koncert koji će se održati u četvrtak, 11. srpnja s početkom u 20 sati u novouređenom Vrtu arkanđela Rafaela Obiteljskog centra, R. Lopašića 7. Na koncertu će nastupiti Tamburaški orkestar “Rapsodija” iz Semeljaca sa solistima. Ulaz je moguć uz kupovinu donacijske ulaznice po cijeni od 10 eura kojom se podržava rad Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije i Udruge Hrvatsko društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja. Ulaznice se mogu nabaviti na dan koncerta od 17 sati do samog početka na adresi održavanja koncerta. U slučaju lošeg vremena koncert će se odgoditi o čemu će biti obavijest na Facebook stranici Bračnog i obiteljskog savjetovališta.
RADIONICE ZA DJECU
Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije u S. Brodu i uz podršku Brodsko-posavske županije organizira drugi ciklus radionica za djecu pod nazivom „Vrt ispunjen smijehom i igrom“. Radionicama se želi pomoći roditeljima i olakšati im osmišljavanje na koji način njihova djeca mogu provesti barem dio svojeg slobodnog vremena tijekom školskih praznika na zanimljiv, ali i koristan i edukativan način. Radionice su namijenjene djeci od 7. do 10. godine. Radionice će voditi djelatnici i stručni suradnici Bračnog i obiteljskog savjetovališta u S. Brodu. Neke od tema na radionicama uključuju razvoj pozitivne slike o sebi, razvoj samopoštovanja, upoznavanje s pravima i obvezama, prepoznavanje i izražavanje osjećaja, izražavanje mišljenja i komunikacija, nenasilno rješavanje sukoba, važnost prijateljstva, razvoj tolerancije, suradnje i međusobnog uvažavanja. Ukupno je planirano 5 susreta u trajanju od sat i pol vremena. Mjesto održavanja radionica su prostori Obiteljskog centra R. Lopašića 7. Ukoliko vremenski uvjeti budu dozvoljavali većina aktivnosti planira se odvijati u novouređenom vrtu arkanđela Rafaela Obiteljskog centra. Održavanje radionica bit će subotom od 9.30 do 11 sati na sljedeće dane: 13., 20. i 27. srpnja te 24. i 31.8.2024.
KAPELICA TEK-a
Za one izvan Sl. Broda, ili koji ne znaju doći do kapelice TEK-a: poveznica za kapelu Trajnog euharistijskog klanjanja Slavonski Brod se nalazi na google kartama. Aplikacija vas dovede ispred kapelice.
DAROVI I DONACIJE ZA NAŠU ŽUPU
Hvala svima koji darujete za lukno, župne suradnike, caritas, za radove…


Pošalji molitvenu nakanu

Pošalji upit župnom uredu


Informacije o župi

Župa Bezgrešnog srca Marijina smještena je na zapadnom dijelu Slavonskog Broda u naselju zvanom Budainka. Na zapadnom ulazu u Slavonski Brod, kroz Zagrebačku ulicu, ulazi se u centar župe gdje dominira toranj novosagrađene crkve. Župa je nastala odvajanjem od župe Brodski Varoš, što je 1991. godine učinio tadašnji župnik Brodskog Varoša, preč. Stjepan Sokolović. Župu je osnovao Biskupski ordinarijat dekretom 368/1991.g. Od 22.01.1991. godine na tome je uz župnika radio i mjesni odbor, a posebno se zalagala obitelj Čičić u Zagrebačkoj ulici kbr. 17. Osnovan je odbor za izgradnju crkve i pastoralnog centra koji je u više navrata odlazio u Biskupski ordinarijat u Đakovo te objašnjavao želju svih stanovnika ovoga naselja da dobiju svoju samostalnost koja je i uslijedila 25.02.1996. godine kada je župu preuzeo vlč. Andrija Djaković. U međuvremenu, 1994. godine, odbor za izgradnju započeo je izgradnju vjeronaučne dvorane i malog stana za svećenika, kako bi mogao započeti život i rad župne zajednice. Župu je predao dotadašnji upravitelj župe Brodski Varoš vlč. Alojzije Asić. Dolaskom u župu prvog župnika dovršena je dvorana koja je prilagođena liturgijskim potrebama, a sljedeće godine započeta je gradnja pastoralnog cenra i župnog stana.

Župnik
Tomislav Ćorluka
Radno vrijeme župnog ureda
Radnim danom i subotom: 09:00 do 12:00 sati, Nedjeljom i blagdanima: 08:00 do 12:00 sati
Adresa
Slavonska ul. 71
35000 , Slavonski Brod
Broj telefona
035/272 432
Email
zupa@zupabsm.hr

Pomozi župi Bezgrešnog Srca Marijina, Slavonski Brod - Budainka

Doniraj novac za župu Bezgrešnog Srca Marijina, Slavonski Brod - Budainka.

Doniraj